Bakad ricotta med ramslök

Tove Nilsson recept

Bakad ricotta med ramslök

7 ingredienser

20 m

Bakad ricotta med parmesanost och ramslök är försvinnande gott! En perfekt rätt att servera som tilltugg eller som del av en buffé.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk ricotta
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 100 g ramslök
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ricotta, ägg och parmesanost.
  3. Häll smeten i en smord liten form.
  4. Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Stek ramslöken lätt i en panna med olja. Tillsätt vatten och låt ramslöken ånga så att den blir mjuk. Avsluta med att salta.
  6. Servera ricottan tillsammans med ramslöken.