Blanda smör och socker i en bunke, tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kyl och kavla sedan ut till en ca 2 mm tunn platta. Skär ut i små formar och placera den tunna degbiten över petits chouxerna innan de ska in i ugnen.
Petits choux
Knäck äggen och vispa lätt i en bunke med saltet.
Mät upp mjölet i en bunke.
Värm sedan smör, vatten, socker och mjölk på spisen tills smöret är smällt. Tillsätt mjölet och rör om över värmen tills degen går ihop (blir glansig och släpper från kanterna).
Ta av från värmen och tillsätt lite av äggblandningen i taget under omröring.
Spritsa ut på en plåt täckt med bakplåtspapper. Placera lite av degen som du tidigare gjorde på varje spritsad petit chou.
Grädda i ca 200 grader i 20 min. Öppna sedan ugnsluckan och låt plåten stå kvar så att petits chouxerna kan torka ut lite.
Chokladganache
Hacka chokladen och häll upp den i en bunke.
Värm grädden på spisen tills den börjar koka. Häll över den varma grädden på chokladen och blanda väl tills det är en slät ganache. Tillsätt smöret i omgångar tills allt är smält, låt svalna.
Baileysgrädde
Vispa grädden med sockret ganska hårt. Tillsätt Baileys efter smak. Kyl.
Kanderade nötter
Häll socker och vatten i en stekpanna, låt stå på medelhög värme tills sockret blir gyllene.
Blanda ner nötter, häll sedan upp på en plåt och låt svalna.
Montering
Dela petits chouxerna på hälften.
Spritsa ner ganache i botten av varje petit chou och fyll sedan med grädde och nötter. På med ”locket” igen och pudra med florsocker. Klart.