Ayla och Christins gåsamiddag
32 ingredienser
2 h 30 min
En lite modernare variant på den skånska gåsamiddagen med helstekt gås.
Ingredienser
8 - 10 Gås
- 1 gås (ca 4 kg)
- 2 msk salt
- 1 msk svartpeppar, nymalen
- 3 röda äpplen (royal gala)
- 10 katrinplommon
- 10 torkade aprikoser
- steksnöre
Svartvinbärsgelé
- 3 dl svarta vinbär
- 0,5 dl vatten
- 2 tsk gelépulver
Rödkål
- 0,5 rödkål
- 3 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 dl äppelcidervinäger
- 8 hela nejlikor
- 2 lagerblad
- 1 kanelstång
- 1 msk sirap
Potatis
- 15 delikatesspotatisar
- rosmarin
- salt
- peppar
Brysselkål
- 15 brysselkål
- 2 msk gåsfett
- 1 msk smör
- salt
Sås
- 2 schalottenlökar
- 1 dl gåsfett
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl portvin
- 1 dl madeiravin
- färsk timjan
- salt
- peppar