Auberginecurry med kokosgrädde

koket.se
Auberginecurry med kokosgrädde
Foto: TV4
Peter Norman
Peter Norman

Auberginecurry med kokosgrädde

12 ingredienser

30 m

Väldoftande currygryta med kokosgrädde och friterad aubergine. Passar bra att servera till andra vegetariska rätter samt till kyckling och fisk.

Receptet räcker till 4 portioner när rätten äts som en del av en middag.

Se Peter Norman laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g aubergine
  • 1 tsk torkad gurkmeja
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 cm färsk gurkmeja, skalad
  • 3 schalottenlökar, skivade
  • 2 gröna chilifrukter, skivade
  • 20 curryblad
  • 3 dl kokosgrädde
  • salt
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Tvätta auberginen och skär den i bitar. Strö på lite salt och torkad gurkmeja.
  2. Värm upp oljan till 180 grader och fritera auberginen tills den är gyllene. Lyft upp med sil och lägg på papper för att suga ur den mesta av oljan.
  3. Lägg auberginen i en kastrull.
  4. Rosta kryddorna och mortla dem. Mortla den färska gurkmejan. Lägger ner kryddorna i kastrullen tillsammans med lök, chili och curryblad. Häll på kokosgrädde och salt.
  5. Låt koka upp. Rör om och sänk värmen, sjud ytterligare någon minut. Smaka av med salt och servera tillsammans med ris och andra curryrätter.