Key lime pie med knäckebrödsskal

Key lime pie med knäckebrödsskal
Foto: Bruno Ehrs
Art Smith
Art Smith

Key lime pie med knäckebrödsskal

Av: Art Smith

Från: I love knäckebröd

11 ingredienser

En härlig frisk och fräsch pie med smak av lime som har en härligt frasig kant av knäckebröd. Underbart smarrigt!

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl grovt ströbröd, av valfritt fullkornsknäcke
  • 100 g osaltat smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1,25 dl rostade mandlar, finhackade
  • 1 tsk vaniljsocker

Key lime-kräm:

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 6 äggulor
  • 6 limefrukter, saften
  • 2 msk limefrukt, rivet
  • limeskivor

Gör så här

  1. Värm upp ugnen till 175º.
  2. Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter.
  3. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
  4. Key lime-kräm:
  5. Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat.
  6. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet.
  7. Låt pajen kallna i kylskåpet.
  8. Dekorera med limeskivor före serveringen.