Äppelpaj med knäckigt caramellosmul

Äppelpaj med knäckigt caramellosmul version 4
Foto: Köket.se

Äppelpaj med knäckigt caramellosmul

14 ingredienser

45 min

Knäckig och underbart god äppelsmulpaj med Marabou Caramello och lite flingsalt som sätter extra smak!

Marabou Caramello
Marabou Caramello produkt

Marabou Caramello

En gyllene nyhet från Marabou!

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8

Fyllning

  • 5 äpplen
  • 0,5 dl strösocker
  • 100 g Marabou Caramello
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 msk potatismjöl

Smuldeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl farinsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl sirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 60 g Marabou Caramello

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär äpplena i små tärningar. Grovhacka chokladen.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och häll upp i en pajform.
  4. Dela det rumsvarma smöret och lägg ner i en bunke tillsammans med havregryn, mjöl, farinsocker, bakpulver, sirap och flingsalt. Nyp ihop degen till en härligt smul. Grovhacka chokladen och blanda ner i smuldegen.
  5. Fördela smulet över äppelpajen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Servera gärna med en klick grädde eller lite vaniljglass.
TIPS!
Fler goda recept
Marabou Milkshake

Fler goda recept

Här hittar du fler goda recept med Marabou

Läs mer