Äppelmarmelad

koket.se
Äppelmarmelad
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Äppelmarmelad

5 ingredienser

30 m

Ta vara på årets skörd och gör äppelmarmelad med kardemumma och kanel. Det kan bli ett riktigt uppskattat frukosttillbehör!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
  • 500 g äpple, skalade och urkärnade (ca. 1 kg hela)
  • 1-1,5 dl vatten
  • 300 g syltsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena.
  2. Skiva äpplena i kuber och lägg bitarna i en kastrull med vatten. Låt koka tills äpplena mjuknat.
  3. Tillsätt syltsocker, kardemumma och kanel. Låt koka på låg till medelvärme i 5-10 minuter.
  4. Häll upp marmeladen i varma och rengjorda konservburkar. Låt svalna och förvara sedan i kylen.