Apelsinrostad kyckling

koket.se
Apelsinrostad kyckling
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Apelsinrostad kyckling

12 ingredienser

1 h

Apelsinrostad kyckling med kanel och kardemumma är en smakfull kombination som gör sig riktigt bra i juletid. Den sköter sig desutom själv i ugnen så du har tid över till annat.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 hel kyckling, styckad i bitar
  • 2 apelsiner
  • 1 citron
  • 4 gula lökar
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 kardemummakapslar (gröna kapslar)
  • 1,5 tsk hel spiskummin
  • 0,5 msk korianderfrö
  • 1 förp saffran
  • olivolja
  • salt
  • 1 dl gröna oliver (med skal)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Klyfta apelsinerna i 4 delar. Skala citronen tunt med potatisskalare eller kniv, se till att inte få med något av det vita, det gör rätten besk.
  3. Skala och klyfta löken.
  4. Bryn kycklingen runtom i en stekpanna lägg ned delarna i en stor gryta med lock som tål ugn.
  5. Lägg apelsin, oliver och kryddor i grytan tillsammans med kycklingen.
  6. Krydda med salt och ringla över olja.
  7. Sätt på lock och låt rosta i ugnen 45 minuter under lock. Lyft av locket och rosta ytterligare 10 minuter.