Svartpeppargrillade pilgrimsmusslor med grekisk sallad

Svartpeppargrillade pilgrimsmusslor med grekisk sallad
Foto: TV4

Svartpeppargrillade pilgrimsmusslor med grekisk sallad

Av: Annsofi Söderholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Superenkel och underbart god sallad på grekiskt vis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g fetaost
  • 10 kalamataoliver
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 hel röd lök
  • 0,5 ekbladsallad
  • 0,5 krispsallad
  • 12 pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Bryt salladsbladen, tärna fetaosten, skär löken, tillsätt tomaterna. Krydda salladen med olivolja, svartpeppar och balsamvinäger efter behag. Stek pilgrimsmusslorna i olivolja och svartpeppar. Lägg pilgrimsmusslorna ovanpå salladen.