Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa
Foto: Joel Wåreus

Asiatisk kycklingsoppa

Av: Annika Wesslén, Gunilla Lindeberg

Från: Gott utan gluten, soja, laktos, vete, mjölk, ägg

13 ingredienser

En matig och mättande soppa med asiatiskt inspirerad kryddning. Helt utan gluten • laktos • mjölk • soja • vete • ägg.

* Läs ingrediensförteckningen på buljongen så att den inte innehåller något du inte tål.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök)
  • 1 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning*
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 förp risnudlar, utan vete [125 g]
  • 1 röd paprika
  • 0,5 grön zucchini
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs den glansig i oljan i en gryta.
  3. Strimla kycklingfiléerna (diska skärbräda och redskap ordentligt efteråt) och låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda i ingefära, sambal oelek, vatten, buljong och kokosmjölk.
  5. Låt koka 10–15 minuter.
  6. Koka under tiden risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Spola dem i kallt vatten och klipp eller skär dem i mindre bitar.
  8. Skär paprika och squash i små fina tärningar.
  9. Blanda ner allt i soppan och smaka av med salt och peppar.