Salzburger nockerl

Salzburger nockerl
Foto: TV4

Salzburger nockerl

Av: Annika - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Österrikisk sufflé som serverad med färska bär och vaniljsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 7 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 citron
  • färska bär
  • vaniljsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, vispa äggvitorna hårt och tillsätt efterhand sockret. Vispa tills smeten är så fast att man kan vända bunken upp och ner.
  2. Vispa snabbt ned äggulorna, citronskalet och vaniljsockret utan att vispa för hårt. Vänd försiktigt ned mjölet.
  3. Smörj en suffléform eller ugnsäker form och mjöla insidan med florsocker.
  4. Lägg färska bär i botten. Klicka tre stora klickar av marängsmeten i formen ovanpå fyllningen så att det liknar små berg.
  5. Grädda i ugn i 10 minuter tills den är gyllenbrun på toppen.
  6. Pudra över florsocker och servera genast med vaniljsås.