Majas magiska torn

Majas magiska torn
Foto: TV4

Majas magiska torn

Av: Annika - Kungsbacka

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

Syrligt torn av avokado och äpple, toppad med slottsrökt nötkött och riven pepparrot, serveras med pepparrotskräm och gratinerad Kvibillesnitt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 1 stort syrligt äpple
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk pepparrotsvisp
  • 8 skivor slottsrökt nötkött
  • färsk pepparrot, riven
  • 4 skivor ljust formbröd
  • 1 dl riven Kvibilleost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, skär avokadon i 1 cm tjocka tärningar. Skala och skär äpplet i små, mindre tärningar. Blanda ihop avokado och äpple till en grov och kladdig sallad. Salta och peppra efter behag.
  2. Skär nötköttet i strimlor med vass kniv. Blanda crème fraiche med majonnäs och pepparrotsvispen. Salta och peppra efter behag. Skär snittar av formbrödet, lägg den rivna västerbottenosten på varje snitt och gratinera högt upp i ugnen tills snitten får en gyllenbrun färg.
  3. Fyll en rund liten bottenlösform med avokadosalladen. Lyft upp formen och toppa tornet med det strimlade nötköttet och riven pepparrot. Servera pepparrotskrämen och ostsnitten vid sidan av tornet