Äppelgömmor
Foto: TV4

Äppelgömmor av
Halv åtta hos mig,  


4 Tack för din röst

Fantastiskt god efterrätt som passar hela familjen. Både en bra juldessert, men som också kan ätas vid andra festliga tillfällen. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

  1. Rulla ut smördegsplattan och dela i fyra delar.
  2. Riv mandelmassan grovt och fördela på smördegen. Skala och skiva äpplena. fördela på smördegen. Strö över kardemumma och kanel.
  3. Vik ihop upp kanterna på smördegen. Pensla med ägg och pärlsocker. Strö kardemumma även ovanpå.
  4. Sätt in degen i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med vaniljsås.

Lax i särklass

av Anni Bernard
  •  10 ingr

Fyllda ugnsstekta äpplen

av Madeleine - Stockholm
  •  11 ingr

Smördegsinbakat äpple

av Mikaela - Falkenberg
  •  40 min
  •  8 ingr

Mandeldoftande äppelpaj

av Pär - Leksand
  •  11 ingr
  •  1,5 h
  •  7 ingr

Äppelgömma

av Henrik Fexeus
  •  40 min
  •  15 ingr
  •  8 ingr

Chokladmousse

av Malin Söderström
  •  3h 15 min
  •  3 ingr

Makowiec – polsk vallmokaka

av Dominika Peczynski
  •  17 ingr

Ugnsäpplen

av GI Viktkoll
  •  15 min
  •  7 ingr

Bondkakor

av Johan Sörberg
  •  50 min
  •  6 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr