Glamourshowder con chevre - Fisksoppa

Glamourshowder con chevre - Fisksoppa
Foto: TV4

Glamourshowder con chevre - Fisksoppa

Av: Anna West

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Krämig fisksoppa med vitt vin toppad med avokado- och grapefruktssalsa. Serveras med askad getostbaguette och honung. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 6 salladslökar
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1 dl vispgrädde

Salsa

  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 baguette (helst råg), en bit askad getost, akaciahonung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillvärme och 200 grader.
  2. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
  3. Gör salsan. Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.
  4. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
  5. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp.
  6. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4–5 minuter.
  7. Skiva baguetten på sniskan och lägg ett lager getost.Grädda tills osten fått färg och brödet är knaprigt. Ringla ett tunt lager honung. Servera soppan i skålar och lägg salsan ovanpå.