Helstekt kalkonfilé Provencal

Helstekt kalkonfilé Provencal
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Helstekt kalkonfilé Provencal

12 ingredienser

50 min

Kalkon som steks saftig i ugnen tillsammans med smakrika rotfrukter.

Ingredienser

portioner

Kalkon

  • 1 kalkonbröstfilé
  • örter provencale (torkade)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör

rostade rotfrukter

  • 1 sötpotatis
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 3 klyftor vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Gnid in kalkonfilén med de torkade kryddorna samt pressad vitlök. Låt vila.
  2. Skala och skiva alla rotfrukterna tunt, hacka vitlöken fint. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Varva rotfrukter, vitlök, färsk timjan. Avsluta med att ringla över olivolja, salt och peppar från kvarn. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  3. Ta ut formen och lägg kalkonfilén på toppen och en klick smör. Gratinera ytterligare 20 minuter tills kalkonfilén är rosastekt i mitten.
  4. Tag ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.
  5. Skär upp filén och placera den åter ovanpå rotfruktsgratängen.