Nyttiga cannelloni med spenat

Nyttiga cannelloni med spenat
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Nyttiga cannelloni med spenat

9 ingredienser

1h 15 min

Anna Skipper recept på nyttiga cannelloni är beräknat till fyra personer.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 1 sats tomatsås med tomat, basilika, vitlök och chili
  • 2 knubbiga zucchini
  • 1 förp fetaost, krämig (eller keso)
  • 1 l färsk spenat
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • smör/olivolja
  • 3 dl grädde
  • parmesanost (av god kvalitet)

Gör så här

Tomatsås bas

  1. Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen.
  2. Fräs vitlök och chili i lite olivolja
  3. Tillsätt tomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme ca 30 minuter.
  4. Tillsätt ev ytterligare en skvätt olivolja.
  5. Salta efter smak och tillsätt en gnutta råsocker. Kom ihåg att den skall vara lite het såsen.

Spenat

  1. Fräs vitlök och löken i lite olivolja.
  2. Vitlöken får inte ta färg då blir den besk.
  3. Lägg ned spenaten och vänd runt ca 3 minuter.

Zucchinin

  1. Hyvla zucchinin i långa band. Försök får dem så breda och hela som möjligt. Detta är era pastaplattor som vi skall använda att rulla cannelonin av.

Cannelloni

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg 1 alt 2 band av zucchini tätt ihop. Klicka på lite spenat och en liten bit fetaost alt keso.
  3. Rulla ihop till en canneloni och lägg ned i en ugnsfast smörjd form med skarven nedåt.
  4. Fyll formen med rullar tätt packade.
  5. Slå över tomatsåsen, grädde efter smak och hyvla över parmesanost.
  6. Strö över lite havssalt och peppar från kvarn.
  7. Gratinera i ugn ca 30-40 minuter.
  8. Servera med en frisk grönsallad med lite oliver samt lite god pesto vid sidan av.