Annas örtagårdsvåfflor

Annas örtagårdsvåfflor
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Annas örtagårdsvåfflor

7 ingredienser

50 min

Annas örtagårdsvåfflor med bovetemjöl med örter.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl havredryck
  • 0,5 krm salt
  • 1 ägg, separera gulan från vitan
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl färska örter, hackade

Gör så här

  1. Blanda mjölet med saltet i en bunke. Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet.
  2. Tag ägget och separera gulan från vitan. Vispa samman gulan med rapsolja och håll ned i smeten. Låt stå och dra cirka 10-20 minuter.
  3. Blanda ned örterna i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
  4. Smörj våffeljärnet med rapsolja. Grädda våfflorna tills de är genomstekta och frasiga.
  5. Servera med lax, hackad rödlök, en klick sojayoghurt smaksatt med pepparrot.