Räksallad med avokado och kokos

Räksallad med avokado och kokos
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Räksallad med avokado och kokos

12 ingredienser

15 min

En nyttig och god sallad med karibiska smaker. Toppa med cashewnötter!

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner

sallad

  • 200 g skalade räkor
  • 2 avokador
  • 2 dl groddar
  • 10 cm gurka, dela på mitten och kärna ur, skär i båtar
  • 70 g bladspenat

Kokosdressing

  • 2 msk kallpressad olja
  • 1 limefrukt, saft samt rivet skal
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk honung
  • 4 msk kokosmjölk
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 cm röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

Sallad

  1. Skala räkorna.
  2. Tag ut kärnorna ur gurkan och skär i båtar.
  3. Skala morot och riv eller skär i tändsticksstora strimlor.
  4. Kärna ur avokadon och skär i tunna skivor.
  5. Lägg upp alla grönsaker på tallrikarna. Toppa med räkorna.
  6. Rosta kokos samt cashewnötterna i en torr stekpanna.

Kokosdressing

  1. Blanda samman alla ingredienser till dressingen i en blender eller mixa med en stavmixer.
  2. Häll dressingen över grönsakerna och toppa med cashewnötterna/kokosen.