Rockig chokladcrème med blåbärsoperett

Rockig chokladcrème med blåbärsoperett
Foto: TV4

Rockig chokladcrème med blåbärsoperett

Av: Anna Savhed

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

45 min

Gudomligt god dessert där Medelhavet möter den svenska skogen… Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mandelbiscotti
  • 0,75 dl apelsin, pressad
  • 1 msk ev konjak
  • 200 g ricotta
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk florsocker
  • 3 droppar vaniljextrakt (kan ersättas med vaniljsocker)
  • 50 g mörk choklad, riven (t ex Valrona)
  • 100 g färska blåbär

Gör så här

  1. Blötlägg mandelbiscottin i apelsinsaften och ev konjaken.
  2. Rör under tiden samman ricottan, yoghurten, florsockret och vaniljextraktet till en smidig kräm. Skeda ner de blötlagda mandelkakorna i bottnen av fyra portionsskålar av glas. Sleva upp hälften av ostblandningen i glasen. Fortsätt med hälften av den rivna chokladen och lägg på blåbären. Skeda sedan över resten av ostblandningen och garnera med resten av den rivna chokladen. Låt stå i kylskåp minst.