Anna och Fanny Bergenström
Foto: Albert Bonniers förlag

Anna och Fanny Bergenström

Anna och Fanny Bergenström har skrivit och fotograferat Vinterns goda ting , en gediget inspirerande bok som rör sig över hela vinterhalvåret. Självklart med julen i centrum!

Anna Bergenström är en av vårt lands mest omtyckta kokboksförfattare och var under flera år matskribent i Dagens Nyheter. Hon har lovordats för sina personliga, inspirerande och pedagogiska recept och med kokboken Annas mat finns hon i vart och vartannat svenskt hem. Fanny Bergenström är fotograf och skribent med mat, resor och blommor som specialitet. Och det är givetvis hon som står för de vackra bilderna i deras gemensamma böcker, bland annat Annas mat , Kärlek, oliver och timjan och Under valnötsträdet .
Pepparkaksdeg till Eksta pepparkakor

Pepparkaksdeg till Eksta pepparkakor

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 ingr
Det fina saffransbrödet

Det fina saffransbrödet

av Anna och Fanny Bergenström
  •  13 ingr
Bruschetta med päron och getost

Bruschetta med päron och getost

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr
Mosters hemliga knäck

Mosters hemliga knäck

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr
Julbröd från förr

Julbröd från förr

av Anna och Fanny Bergenström
  •  14 ingr

Släktens fruktkaka

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr
Mandelskorpor biscotti

Mandelskorpor biscotti

av Anna och Fanny Bergenström
  •  1h 45 min
  •  13 ingr

Långkål från Halland

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr
Farfars portvinsglögg

Farfars portvinsglögg

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr

Janssons rotfrukter

av Anna och Fanny Bergenström
  •  5 ingr

Fransk chokladkola

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr
Tant Mettes mandelris

Tant Mettes mandelris

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 ingr

Mango- och jordgubbssallad

av Anna och Fanny Bergenström
  •  3 ingr

Knäckebröd från Äppelviken

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr

Hasselnötsbröd

av Anna och Fanny Bergenström
  •  11 ingr
Skaldjurspaté

Skaldjurspaté

av Anna och Fanny Bergenström
  •  13 ingr
Tiramisu

Tiramisu

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr

Waldorfsallad

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr

Barrys cheesecake

av Anna och Fanny Bergenström
  •  14 ingr

Hasselnötsglass

av Anna och Fanny Bergenström
  •  4 ingr

Örtagårdssås -sauce verte

av Anna och Fanny Bergenström
  •  11 ingr
Evas pastej

Evas pastej

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr

Falska mozartkulor

av Anna och Fanny Bergenström
  •  6 ingr

Sillsallad

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr

Farmors inlagda sill

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr

Spännande rödkål

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr

Godis för stora

av Anna och Fanny Bergenström
  •  5 ingr

Annas oststänger

av Anna och Fanny Bergenström
  •  6 ingr

Tomtens julnötter

av Anna och Fanny Bergenström
  •  20 min
  •  7 ingr
Baklava

Baklava

av Anna och Fanny Bergenström
  •  1h
  •  12 ingr

Shrikand

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 min
  •  4 ingr