Barrys cheesecake av
Vinterns goda ting,  


8

En fantastisk cheesecake! Den är dryg och räcker till minst 8-10 personer. Serveras med ljuvlig citronsås och frukt.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 5/5   Röster: 1 Tack för din röst
  1. Smula sönder kexen och blanda med smält smör (för hand eller i matberedare). Bred ut och platta till smulorna i en pajform med löstagbar botten.
  2. Grädda botten i 5-10 minuter i 200° ugnsvärme med en bit folie under bakformen (den kan läcka). Ställ åt sidan.
  3. Mosa omsorgsfullt philadelphiaosten med en gaffel eller kör den i food processor. Blanda ner äggen och sockret och mixa allt till en röra. Fördela över kexbottnen.
  4. Grädda i 180° ugnsvärme i ca 35 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Blanda till översta lagret en röra av crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut på den helt kalla kakan. Grädda i 180° ugnsvärme i 6–7 minuter, så att ytan stelnar något lite. Låt kakan kallna.
  6. Blanda till citronsåsen i en liten rostfri kastrull citronsaft, vatten, äggula, majsenamjöl och socker.
  7. Sjud upp allt försiktigt, låt det inte koka i vanlig mening, och rör i såsen medan den tjocknar lite. Avsluta eventuellt med att vispa ner 1 msk kallt smör och låt såsen kallna helt.
  8. Servera kakan (på portionstallrikar) i bitar, skeda lite av såsen runt om och garnera fint med frukt och bär och kanske några blad citronmeliss.
Mosters hemliga knäck

Mosters hemliga knäck

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr
Evas pastej

Evas pastej

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr
Pepparkaksdeg till Eksta pepparkakor

Pepparkaksdeg till Eksta pepparkakor

av Anna och Fanny Bergenström
  •  10 ingr
Tiramisu

Tiramisu

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr
Bruschetta med päron och getost

Bruschetta med päron och getost

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr
Julbröd från förr

Julbröd från förr

av Anna och Fanny Bergenström
  •  14 ingr
Farfars portvinsglögg

Farfars portvinsglögg

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr
Det fina saffransbrödet

Det fina saffransbrödet

av Anna och Fanny Bergenström
  •  13 ingr

Släktens fruktkaka

av Anna och Fanny Bergenström
  •  8 ingr
Mandelskorpor biscotti

Mandelskorpor biscotti

av Anna och Fanny Bergenström
  •  1h 45 min
  •  13 ingr

Långkål från Halland

av Anna och Fanny Bergenström
  •  7 ingr