Vintersallad extra allt

Vintersallad extra allt
Foto: Tina Axelsson
Anna Lind Lewin och Zeke Lind
Anna Lind Lewin och Zeke Lind

Vintersallad extra allt

Av: Anna Lind Lewin och Zeke Lind

Från: Fattiga riddare och andra kökshjältar

17 ingredienser

Djupt där nere i din kylskåpslåda lurar det troligen en hel del övergivna saker som kan bli en god sallad. Strimla allt så fint du kan, varva alla ingredienser. Blanda en god senapsvinägrett och rör om noga. Rosta gärna nötter, kärnor eller frön och strö över. Låt stå och dra i dressingen. En riktig färgkick när det är som mörkast.

Ingredienser

  • morot
  • stjälkselleri
  • purjolök
  • grönkål
  • rödkål
  • vitkål
  • blomkål
  • rödlök
  • gul lök
  • rödbeta
  • gulbeta
  • dijonsenap
  • olja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • rostade nötter, kärnor eller frön

Gör så här

  1. Satsa på en riktigt vass kniv som kan skiva kål och råa grönsaker tunt och fint. Mycket godare!