Räkcappuccino

Räkcappuccino
Foto: TV4

Räkcappuccino

Av: Anna - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Räkcappuccino med vallmoströdda Västerbottensnurror.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • räkcappuccino
  • 300 g räkor med skal
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk hummerfond
  • 1 dl hemgjord räkfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 dl mellanmjölk/baristamjölk
  • Västerbottensnurror med vallmo
  • 100 g smördeg
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 ägg
  • vallmofrö

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka skalen i ca 15 minuter med några dl vatten.
  2. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt hummerfonden, räkfonden, vinet, grädden och cayennepeppar och låt det koka i 30 min.
  4. Hacka räkorna i små bitar.
  5. Lägg i räkorna men låt det inte koka, då blir räkorna sega!
  6. Koka upp mjölken och skumma den med elvisp. Häll upp soppan i små skålar och häll mjölkskummet över soppan, strö över dillfrön.
  7. Servera med smördegssnurror fyllda med västerbottenost.

Snurror

  1. Rulla ut arket med smördegen, fördela osten jämt över ytan men spara 2 cm i ena änden.
  2. Rulla ihop till en lång rulle och fäst den 2 cm breda änden med rullen genom att pensla lite vatten på.
  3. Lägg kallt i en timme, gärna i frysen så blir det enklare att skära den.
  4. Skär rullen i centimetertjocka skivor och lägg på plåt, pensla med ägg och strö över vallmofrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter på 200 grader.