Foto: Tv4

Touch of Jamaica


4

Touch of Jamaica - Zabaionekräm med rommarinerade bär

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Bär

  • 1 l blandade bär
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl Jamaicansk rom

Zabaionekräm

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5 st äggulor
  • 0.5 dl socker
  • 1 st citron, zest
  • 1 tsk vaniljsocker
  •   En kruka citronmeliss
  •   Fin mörk choklad
  1. Blanda bären i en skål och pudra över florsockret, slå på romen och låt stå i minst 2 timmar.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulorna, sockret och rivet citronskal i en värmetålig skål och vispa till en tjock och luftig kräm.
  3. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör tills krämen tjocknat, detta kan ta en liten stund.
  4. Tag bort krämen från värmen och vispa den kall, rör ner den vispade grädden.
  5. Låt bären rinna av.
  6. Smält den mörka chokladen i vattenbad och gör något roligt mönster av chokladen på ett bakplåtspapper och lägg in i kylskåpet för att stelna.
  7. Varva bär och kräm i vackra glas och dekorera med citronmeliss och chokladfigurerna.

Annons:

Liknande recept

  •  21 ingr

Gräddglass med skogens bär

av Karin S - Malmö
  •  20 ingr

Västerbottenostparfait

av Mikael - Stockholm
  •  20 min + 4 h
  •  9 ingr

Banana crisp

av Erik - Stockholm
  •  23 ingr

Zuppa inglese

av Paolo Roberto
  •  15 ingr

Trio i dessert

av Maria - Stockholm
  •  23 ingr

Citronmaräng

av Björn Frantzén
  •  50 min
  •  4 ingr