Hälsingeostkaka med äppelkompott

Hälsingeostkaka med äppelkompott
Foto: tv4

Hälsingeostkaka med äppelkompott

Av: Anna Sahlene

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

Smörstekt ostkaka, äppelkompott med päron samt vaniljgrädde till dessert.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g hälsingeostkaka

äppelkompott

  • 3 äpplen
  • 1 päron
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 25 g smör

Vaniljgrädde

  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Tärna äpplena och päronet. Täck över med vatten och koka upp tillsammans med muscavadosockret och en stor klick smör. Låt sjuda länge, ca en halvtimme. När frukten är riktigt mjuk, och sockerlagen har kokat in, ta fram en potatisstöt och mosa.
  2. Stek ostkakan gyllene.
  3. Lättvispa grädden. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg vaniljfröna i grädden tillsammans med en nypa socker.