Foto: Jenny Grimsgård

Glutenfri snabbfranska


6

Glutenfritt, snabblagat bröd med pumpakärnor. Servera med äggsmör. Recept från boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken LCHF för familjen

Snabbfranska

  • 4 st medel/stora ägg
  • 4 dl Bakerix
  • 0.5 dl pumpakärnor

Äggsmör

  •   2–3 nykokta ägg, hårdhet efter smak
  • 50 g mjukt smör
  1. Snabbfranska
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen på högsta effekt med en elvisp i 3– 4 minuter. Ju längre du vispar äggen desto fluffigare bullar.
  3. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  4. Tillsätt valfria kryddor som exempelvis örtkryddor, kummin eller fänkål. Blanda ordentligt, degen ska bli klibbig i konsistens som en gröt.
  5. Klicka ut till 6 bullar på ett bakplåtspapper.
  6. Jämna till och forma till jämna bullar med fuktade händer.
  7. Strö på pumpakärnor och tryck fast dem lite.
  8. Låt jäsa till den dubbla storleken. Grädda längst ner i ugnen i 17 –20 minuter, eller tills bullarna har fin färg.
  9. Äggsmör
    Mosa de varma äggen i smöret med en gaffel och låt svalna lite. Servera ljummet.

Annons:

Liknande recept

Mandelkaka LCHF

av Anna Hallén
  •  11 ingr
  •  11 ingr

Tacopaj enligt LCHF

av Anna Hallén
  •  28 ingr

Pitabröd med rostbiff och grönsaker

av Pär Nilsson och Christel Schröder
  •  10 min
  •  7 ingr
  •  10 min
  •  6 ingr
  •  20 ingr

Smillas laxfilé i ugn

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  30 min
  •  5 ingr

Cowboygryta med bönor och ägg

av Tommy Myllymäki, Lisa Lemke
  •  ca 20 min
  •  13 ingr