Foto: Jenny Grimsgård

Mandelkaka LCHF


6-8 portioner

Glutenfri mandelkaka som bakas på mandelmjöl och fiberhusk och sötas med stevia. Recept ur boken LCHF för familjen.

Läs mer om boken LCHF för familjen

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  •   ½ –1 msk honung eller lite stevia
  • 1 msk Smör och kokos till formen

Drottningsylt

  • 2 dl blåbär
  • 2 dl hallon
  • 1 msk honung eller lite stevia,
  1. Mandelkaka
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt i en bunke.
  3. Rör ner grädden.
  4. Vispa äggen och rör ner i smeten.
  5. Smaksätt med lite honung eller stevia.
  6. Smörj en ugnsform med smör och strö kokos i formen.
  7. Häll i smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  9. Låt svalna en stund innan du skär upp kakan.
  10. Servera ljummen med vispad grädde och drottningsylt.
  11. Drottningsylt
    Koka upp bären, låt sjuda i ett par minuter. Låt svalna.
  12. Söta med lite honung eller stevia om bären känns för sura.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr
  •  10 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr
  •  9 ingr
  •  9 ingr

LCHF Kladdkaka

av Anna Hallén
  •  10 ingr

American cookies LCHF

av Katrin Zytomierska
  •  9 ingr