Rödbetscarpaccio med friterad getost

Rödbetscarpaccio med friterad getost
Foto: Tv4

Rödbetscarpaccio med friterad getost

Av: Anna - Uddevalla

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Carpaccio på rödbetor med frasigt friterad chèvre (getost), citrondressing och saltrostade valnötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

2728 Palacio de la Vega Chardonnay Viura Sauvignon Blanc, Navarra, Spanien
Ett torrt, fruktigt, blommigt vin som är aningen aromatiskt. Vinets frukt och inslagen av fat passar utmärkt till den fetare, friterade getosten. Dessutom blir syran från vinet tillsammans med syran i vinägretten en fin kombination.

Ingredienser

portioner

Rödbetscarpaccio

  • 4 rödbetor med skalet på
  • 3 msk salt
  • 50 g valnötter
  • 0,5 msk salt

Citronvinägrett

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 10 g gräslök, finhackad
  • 1 msk honung, flytande
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 citron, endast skalet

Friterad getost

  • 260 g getost
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 l frityrolja
  • 50 g rucolasallad, till garnityr

Gör så här

Rödbetscarpaccio

  1. Lägg rödbetorna i en kastrull, fyll upp med vatten så att det täcker och salta. Låt koka i ca 30 minuter eller tills de är klara (beror på storlek på betorna), skala och låt svalna innan du skär betorna i tunna skivor.
  2. Lägg valnötterna i ett vattenbad med salt i ca 5 minuter, rosta dem sedan i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun yta och hacka dem i småbitar.

Citronvinägrett

  1. Finhacka rödlök och gräslök och blanda i en skål. Häll i honung, olivolja, salt, peppar och det rivna citronskalet i lökhacket och rör om.

Friterad getost

  1. Dela upp vetemjöl, ströbröd och lättvispad ägg i varsin skål. Dela upp getosten i fyra lika delar.
  2. Medan du värmer upp oljan i en kastrull/fritös till 165 grader, panerar du getosten, först i vetemjöl, sen i ägget och sist i ströbrödet, därefter tillbaka i ägget och sen igen i ströbrödet (väldigt viktigt att du täcker hela getosten noggrant annars går den sönder vid friitering).
  3. När du panerat alla bitar läggs dem i oljan tills de fått en gyllenbrun färg (mindre än en minut). Servera till rödbetorna och toppa med ruccola och vinägrett.