Sommarens rabarber under täcke

Sommarens rabarber under täcke
Foto: TV4

Sommarens rabarber under täcke

Av: Ann-Louise Hansson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

40 min

Sommarens rabarber ligger under ett täcke och serveras tillsammans med vaniljglass. Vill man inte använda sig av rabarber passar det utmärkt med björnbär, jordgubbar eller vilken frukt som helst!

Dryckestips
Roséchampagne Lanson

Ann-Louise bjöd även på

Trattkantarellssoppa

Kalvinnanlår med tryffelpotatis

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • rabarber
  • strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk havregryn, krossade
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • smör, kylskåpskallt
  • brunt farinsocker

Serveras med

  • vaniljglass
  • Chokladdekorationer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fyll 3/4-delar av portionsformar med skalade, skivade och lättsockrade rabarber.
  3. Blanda vetemjöl, socker, krossade havregryn, kanel och kardemumma.
  4. Strö detta över rabarbern.
  5. Hyvla därefter smöret med en osthyvel och lägg som lock över rabarbern.
  6. Strö till sist över lite brun farin på smöret för att få en knäckig smak.
  7. Sätt in formarna i ugnen och låt dem få en gyllenbrun färg, ca 20 minuter.