Fryst cheesecake med hallonsås

Fryst cheesecake med hallonsås
Foto: Tv4

Fryst cheesecake med hallonsås

Av: Ann Westin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

10 ingredienser

"Un cheesecake formidable, avec hallonsauce." Denna cheesecake ska stå 6 timmar i frysen.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner8 - 10

Cheesecake

  • 3 ägg
  • 200 g färskost
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 200 g digestivekex

Tillbehör

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Smula digestivekexen i mortel eller krossa dem i en plastpåse. Rör ihop med det smälta smöret. Tryck ned i botten på formen.
  2. Dela äggulor och äggvita. Häll äggvitan i egen skål. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, och philadelphiaosten tillsammans med citronskal. Jag brukar ta lite saft från citronen också. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa upp grädden och blanda med äggsmeten vispa upp äggvitan till hårt skum. Vänd ner i smeten. Häll allt i en form och ställ i frysen. Bör frysas i 6 timmar.

Tillbehör

  1. Tina hallon, mixa till hallonsås, sila bort kärnorna. Tag fram cheecaken ca 20 minuter innan servering och garnera med hallon och citronmeliss.