Helstekt rostbiff med goda tillbehör
Foto: Husmorsorna

Helstekt rostbiff med goda tillbehör av
Husmorsorna,  


Tack för din röst

En väldigt god rostbiff helt enkelt! /Anette Rosvall

Passar utmärkt med Potatisbåtar.

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på Husmorsornas blogg.

  1. Rostbiff
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg köttet på en ungsplåt. Om det är ett snöre på steken, låt det vara kvar. Om det inte är ett snöre på steken, kan det vara bra att binda upp den en smula, då får köttet en snyggare form. Använd bomullssnöre!
  3. Klappa in köttet med rejält med salt och peppar.
  4. När ugnen är varm skjutsar du in köttklumpen och låter den gå i drygt en timme. Har du en kötttermometer skall den stå på 55-72 grader beroende på hur rosa du vill ha din stek.
  5. Ja, det var ett väldigt enkelt recept, eller hur. Kan inte misslyckas!
  6. Vid servering
    När steken har stått och vilat till sig lite skär du den i så tunna skivor du bara kan.
  7. I en skål blandar du 1 vitlöksklyfta, pesto, vatten och olja.
  8. Där i får köttskivorna bo medan du steker champinjonerna i smör och 1 vitlöksklyfta.
  9. När champinjonerna är färdiga lägger du upp köttet snyggt på ett fat.
  10. Dräller över resten av såsen, champinjoner, ruccola, rödlök och sist men inte minst parmesanosten.
  11. Glöm inte att salta och peppra!
  12. Potatisbåtar är skitgoda till det här.

Två smarriga wraps med rostbiff

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  21 ingr
  •  11 ingr

Rostbiff med rosésallat och parmesanost

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  14 ingr
  •  2h 20 min
  •  20 ingr
  •  15 min
  •  16 ingr

Kalvfilé Oscar

av Pelle Johansson
  •  40 min
  •  14 ingr

Pulled pork

av Liselotte Forslin
  •  ca 5 h
  •  11 ingr
  •  1h 30 min
  •  25 ingr

Calvadosgravad lax

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  5 ingr

Örtrullad lammfilé

av Tord - Gotland
  •  2h
  •  22 ingr

Pampas oxfilé

av Fabian - Göteborg
  •  22 ingr