Lägg köttet på en ungsplåt. Om det är ett snöre på steken, låt det vara kvar. Om det inte är ett snöre på steken, kan det vara bra att binda upp den en smula, då får köttet en snyggare form. Använd bomullssnöre.
Klappa in köttet med rejält med salt och peppar.
När ugnen är varm skjutsar du in köttklumpen och låter den gå i drygt en timme. Har du en kötttermometer skall den stå på 55-72 grader beroende på hur rosa du vill ha din stek.
Ja, det var ett väldigt enkelt recept, eller hur. Kan inte misslyckas!
Vid servering
När steken har stått och vilat till sig lite skär du den i så tunna skivor du bara kan.
I en skål blandar du 1 vitlöksklyfta, pesto, vatten och olja.
Där i får köttskivorna bo medan du steker champinjonerna i smör och 1 vitlöksklyfta.
När champinjonerna är färdiga lägger du upp köttet snyggt på ett fat.
Dräller över resten av såsen, champinjoner, ruccola, rödlök och sist men inte minst parmesanosten.