Elins fläskfilé

Anette Rosvall och Emma Hamberg

Elins fläskfilé

15 ingredienser

Ja, det här tar lite tid men är värt varenda minut. Laga den här rätten när det är big party time. Eller när det är ett litet party time med väldigt hungriga gäster. De kommer aldrig att gå hem om du inte lovar att bjuda på Elins fläskfilé snart igen. /Emma & Anette

Ingredienser

portioner
  • 3 fläskfiléer (à ca 700 g)
  • salt
  • peppar

Marinad 1

  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 msk färsk ingefära, finriven
  • 0,5 dl honung
  • olja, så att det täcker köttet

Marinad 2

  • 1 dl balsamvinäger
  • 5 dl olivolja
  • 1 dl rödlök, finhackad
  • 1 dl soltorkade tomater, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl purjolök, hackad
  • 1 dl svarta oliver, hackade
  • 1 dl festkapris, med lag

Gör så här

  1. Blanda till marinad 1.
  2. Salta och peppra fläskfiléerna och lägg dem i kylskåp i marinaden över natten.
  3. Skrapa av det mesta av marinaden och stek filéerna i ugnen i ca 175° i 45 minuter.
  4. Låt köttet svalna och skär i centimetertjocka sneda skivor så där
  5. lite proffssnyggt. Lägg skivorna i den form du ska
  6. servera i (helst en med höga kanter så att du slipper
  7. vara nervös för kladd och spill och katastrofer).
  8. Blanda till marinad 2 och häll den över köttet i formen. Låt ligga i kylen i två dygn. Servera köttet kallt med marinaden som sås och med potatisbåtarna bredvid.