Lax med täcke

Lax med täcke
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Lax med täcke

9 ingredienser

Jonas och jag var på en vidunderligt bra fiskrestaurang för ett par veckor sedan och där åt jag en fiskrätt som jag blev inspirerad av. /Anette Rosvall

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på

Husmorsornas blogg

.

Ingredienser

portioner
  • 700 g fiskfilé (t ex laxfilé)
  • 2 dl parmesanost, fint riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • salt
  • peppar

Serveras med

  • potatis, kokt (eller pressad)
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg din fiskfilé i en ugnsfast form.
  2. Blanda ihop de övriga ingredienserna och bred över fisken.
  3. Ställ in i ugnen 200 grader i ca 20 minuter (tiden beror lite på hur tjock din fisk är).
  4. Servera med kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.