Foto: Husmorsorna

Kladd-cake-pop eller kladdkaka på pinne


  • 1 st kladdkaka
  • 1 pkt philadelphiaost, neutral (150-200 g)
  • 2 tsk smaksättning t ex rom, apelsinlikör eller liknande
  •   Choklad, smält
  •   Strössel i olika färger och former
  •   Blompinnar avskurna i lagom storlek
  1. Baka din kaka och låt den svalna. Göm den för hungriga ungar och kanske dig själv oxå om du inte kan hålla fingrarna i styr innan godsakerna är helt kalla.
  2. När den har svalnat river du ned den i en plastskål.
  3. Blanda smulet med philadelphiaosten och eventuell smaksättning som rom eller apelsinlikör.
  4. Rulla kulor av smeten, det skall kännas ungefär som play-do-lera.
  5. Ställ de små bollarna i frysen ett tag.
  6. Smält chokladen i vattenbad.
  7. Ta fram strössel och lägg i små skålar.
  8. Tryck ned en lagom lång pinne i var och en av bollarna.
  9. Doppa dem försiktigt så att det blir choklad runtom hela bollen.
  10. Doppa bollen i strössel.
  11. Sätt dem sedan i ett glas med ärtor eller oasis så de står stadigt, för att torka ordentligt.
  12. Serveras kalla som små lagom munsbitar av kladdig kaka.

Annons:

Liknande recept

  •  16 ingr

Pop tarts

av Lisa och Monica Eisenman
  •  8 ingr

Kladdkaka

av Markus Aujalay
  •  20 min
  •  7 ingr

Kladdkaka

av Christina Gyllner
  •  45 min
  •  11 ingr

Jordgubbes Nubbe

av Linnea Johansson
  •  6 ingr
  •  4 ingr

Say cheese

av Lina - Gotland
  •  3h
  •  12 ingr