Den bästa julkorven i choklad

Den bästa julkorven i choklad
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Den bästa julkorven i choklad

7 ingredienser

Vanlig korv i all ära, men kom igen, kan det bli godare än en chokladkorv? Och denna korv gifter sig som bäst med Åkes chiliglögg, perfekt framåt småtimmarna dagen innan julafton, när lugnet sänkt sig och hjärnan behöver få lite varma bandage. /Emma & Anette - Receptet finns med i Kärleksmums.

Vi vill också ödmjukast tacka Trish Deseine som mer eller mindre ligger bakom detta recept som vi bara ändrat lite efter våra smaklökar.

Läs mer om

Kärleksmums

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 150 g sötmandel, grovt hackade
  • 12 mjuka kakor med apelsinfyllning (om du inte hittar dem kör på med en massa mariekex och 1/2 dl apelsinmarmelad)
  • 100 g russin
  • 2 msk cognac
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull och så ner med resten av ingredienserna (utom florsockret, för det kommer vi till senare). Se till att allt blir rejält genomrört.
  2. In med chokladgröten i kylen ett tag, så det kallnar ordentligt.
  3. Okej, nu ska du rulla korv här. Upp med smeten på en skärbräda och forma en stor korv, ja vi erkänner, just i detta läge ser inte det hela så aptitligt ut, snarare tvärtom, men vänta bara!
  4. Rulla in din lilla korv i plastfolie och skjuts in i kylskåpet över natten.
  5. Nästa dag, när den är kall och hård rullar du den i florsocker och vips har du en supersnygg chokladvurre!