Rullrån

Rullrån
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Rullrån

5 ingredienser

Eftersom jag inte kan baka rullrån ännu så får du recept på en grym vaniljkräm som du kan fylla dina köpta rullrån med. /Anette Rosvall

Ingredienser

Fyllning

  • 1 förp vaniljkvarg
  • 1 dl grädde, vispad

Hallonsylt

  • 500 g hallon
  • 4-5 dl strösocker med pektin
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda ihop kesella och grädde, stoppa ner i en spritspåse och spritsa i valfritt bakverk.

Hallonsylt med vaniljstång

  1. Jag brukar ta en kartong frysta hallon, låta dem tina en smula och sedan hälla på sockret och slänga ned vaniljstången och självklart de små fina svarta fröna.
  2. Sätt sedan på ganska låg värme på spisen och låt det hela puttra en stund. Om det blir lite skum på ytan så ta försiktigt bort det, det är avfällningar och smuts som legat i hallonen och skräpat.
  3. Häll upp sylten på rengjord burk och skruva på locket och sedan har du supersmarrig sylt till både det ena och det andra.
  4. Njut de fyllda rullrånen med din hemgjorda sylt.