Vivecas bärrulle

Vivecas bärrulle
Foto: TV4
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Vivecas bärrulle

8 ingredienser

Den är som en blandning mellan Budapestbakelse och rulltårta...Go, go, go!

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter, finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 förp mandelspån

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 l färska bär, de du älskar mest! (kanske jordgubbar, blåbär eller hallon)

Gör så här

  1. Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum! Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng helt enkelt. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner de med marängen.
  2. Bred ut massan snyggt på en klädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör!) och strö sedan över mandelspånen. In i ugnen på 175 grader i en kvart ungefär. Inte längre! Då blir den svår att rulla. Stjäl upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt. Låt kakan kallna.
  3. Blanda grädde, vaniljsockret och de hackade bären, och smeta ut över kakan. Rulla försiktigt ihop och låt den stå och vila med skarven neråt. garnera kanske lite elegant om du känner för det och ÄT!!!