Foto: TV4

Minitarteletter med olika fyllningar


18 st

Anette Rosvalls på goda minitarteletter som du kan fylla med antingen äpple, nötter och kola, citron och hallon eller andra godsaker. 

Testa dig gärna fram med dina favoritfrukter och bär i fyllningarna till dina tarteletter.

Se fler recept från Nyhetsmorgon.

Minitarteletter

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g kylskåpskallt smör i småbitar
  • 1 st äggula

Citron och hallon

  • 1 dl vispad grädde
  • 1 dl lemoncurd
  • 200 g hallon

Äpple, nötter och kola

  • 2-3 st äpplen, skalade och skivade
  • 1 liten näve nötter av valfri sort
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl råsocker, ca
  •   En doft kanel
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljust muscovadosocker

Nektarinrosor med råkräm

  • 2 dl vispad grädde
  • 1 st äggula
  •   Några nypor strösocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st nektariner
  1. Minitarteletter
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smör, socker, vetemjöl eller använd en matberedare och kör tills du har grova smulor.
  3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop en deg med händerna.
  4. Tryck ut degen i 18 stycken smorda aluminumformar nagga dem med en gaffel i botten och ställ dem i frysen i 10 minuter (för att dina tarteletter inte skall hasa ned).
  5. In i ugnen i 12 minuter.
  6. Låt dem svalna och fyll dina tarteletter med någon av dessa förslag
  7. Citron och hallon
    Vispa grädden fluffig, vänd ned lemoncurden så att grädden blir gulstrimmig. 
  8. Klicka ned krämen i dina tarteletter och lägg några hallon på toppen.
  9. Dekorera gärna tarteletterna med citronmeliss.
  10. Äpple, nötter och kola
    Börja med att vispa ned 1 dl muscovadosocker i 1 dl vispgrädde, koka upp tills det blir tjockt och ställ sedan åt sidan så att det svalnar en smula.
  11. Under tiden skalar du och skär dina äpplen i små bitar och steker dem i smör, socker och kanel tills de blir varma, lägg på nötterna i slutet och rör runt så att alla äpplen blir kryddade.
  12. Lägg lite kolasås i botten på varje tartlett, klicka över lite äppelbitar och ta en sked och rippla försiktigt lite extra kola sås över äppelhögen.
  13. Nektarinrosor med råkräm
    Börja med att vispa ihop ingredienserna till krämen och klicka ned en klutt i varje tartlette sedan skär du nektarinerna i så tunna skivor du bara kan. Om du har en mandolin trotsa faran och använd den. Jag skär nästan alltid fingertopparna av mig men det blir fint ;)
  14. Dela fruktskivorna på hälften och börja sedan fodra tartletten med dem så att det bildar en ros. Lägg gärna i ett blad vid nektarinrosen så blir det fint också.

Annons:

Buttermilk scones

av Anette Rosvall
  •  9 ingr

Rullrån

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr
  •  8 ingr

Choklad vs kola

av Alexandra Larsson
  •  30 min
  •  7 ingr

Kolatoppen

av Erica Johansson
  •  2 h
  •  21 ingr
  •  15 min
  •  8 ingr

Jonas mandelmusslor med clementincurd

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  1h 40 min
  •  8 ingr