Foto: Husmorsorna

Ugnspannkaka med fläsk


4

Fläskpannkaka med rårörda bär är så nära himmelen man kan komma tycker jag. I alla fall en helt vanlig vardagskväll. /Anette

Denna läckerhet kan innan du gräddar den fyllas med 1 paket klippt bacon. Och vill du vara riktigt avantgarde tar du 2 skivade bananer i också. Då serverar du ugnspannkakan med lingonsylt.

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2-3 msk smör, smält
  • 1 pkt bacon eller sidfläsk, i små bitar, ev

Serveras med

  •   Sylt eller kompott
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen.
  5. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  6. Häll smeten i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
  7. Servera med sylt eller kompott.

Annons:

Österns köttbollar med rödkålsallad

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 ingr
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  21 ingr
  •  43 ingr

Key lime pie

av recept.nu
  •  6 ingr

Jordgubbstrifle

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  5 ingr

Viktors kokospannkakor med limemarinerad frukt

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr