Emmas bästa röda pesto


Egen pesto kan omöjligt jämföras med fabriksgjord. Den här röda peston är tok-god! Pesto kan du göra av och med allt som är grönt och skönt och rött och sött! Tomater, basilika, ruccola, nässlor, parmesan, olivolja, persilja, dill! /Emma

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Här hittar du Emmas pestopotatis

Du kan läsa mer om Husmorsornas goda matlagning och stökiga kök på Husmorsornas blogg.

  • 1 tub tomatpuré, 200 g
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 nävar parmesanost, riven
  • 1 kruka basilika
  •   0.5-1 dl olivolja
  •   Några skvättar balsamicovinäger
  •   Lite salt efter smak
  •   Lite svartpeppar efter smak
  1. Allt ner i en mixer och mixa tills det är en lagom slät massa.
  2. Provsmaka och ner med mer av nåt om det tarvas.

Annons:

Emmas pestopotatis

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  20 min
  •  10 ingr

Emmas röja-kylskåpet-wok

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 min
  •  15 ingr

Supersnabb köttfärsröra

av Anna Lind Lewin
  •  10 ingr

Emmas hoummus

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  7 ingr

Emmas minestra

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  12 ingr

Emmas fruktwok

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  8 ingr

Hjortfilé

av Torbjörn - Stockholm
  •  1h 30 min
  •  22 ingr
  •  25 min
  •  19 ingr