Mjukglass med banantopping

Mjukglass med banantopping
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mjukglass med banantopping

8 ingredienser

Egen mjukglass är en höjdare. Antingen gör du en klassiker, vaniljmjukglass med chokladsås. Eller så gör du en ny klassiker, chokladmjukglass med bananromtopping. Hisnande gott. Och detta kan du lätt göra även om du bara har raggsockor i skallen. /Emma Hamberg

Ingredienser

Mjukglass

  • 3 dl vispgrädde med chokladsmak
  • 1-1,5 l mörk chokladglass

Banantopping

  • 1 banan, skuren i småbitar
  • 1 msk mörk rom
  • 1-2 msk limefrukt, pressad
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk choklad och chilikrydda
  • 0,5 krm salt

Gör så här

Mjukglass

  1. Vispa grädden hårt och vispa sedan ner glassen. Vispa inte för mycket när du blandar glass och grädde, då blir det bara en enda sörja. Nej, ett snabbt litet visp så det blir mjukt bara! Klart!

Banantopping

  1. Rör om allt och smaka av…. Mmmmm.

Vid servering

  1. Lägg nu glassen i eleganta glas och toppa med bananröran.