Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola
Foto: Jacob Grange

Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola av
Nyhetsmorgon,  


4 Tack för din röst

Att göra sin egen pasta från grunden gör maten extra speciell. Servera tillsammans med panchetta och grönsaker.



  1. Deg: Finfördela vattnet med hjälp av fingertopparna i mjölet.
  2. Knåda det sedan kraftigt i ca 10 minuter med hjälp av den nedre delen av handflatan. Degen skall bli smidig och elastisk samt hålla ihop när man drar i den.
  3. Forma degen till en smidig limpa och skär den i skivor. Rulla skivorna till stavar. Skär dem i 1 cm stora bitar och tryck till dem med mjölad tumme.
  4. Koka upp saltat vatten och koka pastan i 3 minuter. Obs! glöm inte saltet i vattnet.
  5. Strimla panchettan och fräs den i 2 minuter i en het panna med olivolja, vitlök och aubergine.
  6. Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra vidare i 3 minuter.
  7. Blanda panchettan med mozzarellaost, hackad ruccola och pastan. Blanda det väl och servera rykande varm.
  8. Toppa gärna med lite ruccola.

Golf "Take away"

av Andreas Nylén
  •  11 ingr
  •  1h
  •  13 ingr

Bavette med pesto

av Christian Campogiani
  •  15 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  7 ingr
  •  ca 15 min
  •  13 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr

Spaghetti med räkor

av Paolo Roberto
  •  9 ingr