Foto: Jacob Grange

Hemmagjord pasta med panchetta, aubergine, tomat, mozzarella & ruccola


4

Att göra sin egen pasta från grunden gör maten extra speciell. Servera tillsammans med panchetta och grönsaker.


  • 4 dl durumvetemjöl
  • 175 ml vatten
  • 2 hg skivad panchetta
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st aubergine
  • 2 hg körsbärstomater
  • 2 st buffelmozzarella
  • 50 g ruccola
  •   olivolja till stekning
  •   salt och svartpeppar
  1. Deg
    Finfördela vattnet med hjälp av fingertopparna i mjölet.
  2. Knåda det sedan kraftigt i ca 10 minuter med hjälp av den nedre delen av handflatan. Degen skall bli smidig och elastisk samt hålla ihop när man drar i den.
  3. Forma degen till en smidig limpa och skär den i skivor. Rulla skivorna till stavar. Skär dem i 1 cm stora bitar och tryck till dem med mjölad tumme.
  4. Koka upp saltat vatten och koka pastan i 3 minuter. Obs! glöm inte saltet i vattnet.
  5. Strimla panchettan och fräs den i 2 minuter i en het panna med olivolja, vitlök och aubergine.
  6. Dela tomaterna på hälften och tillsätt dem i stekpannan. Låt puttra vidare i 3 minuter.
  7. Blanda panchettan med mozzarellaost, hackad ruccola och pastan. Blanda det väl och servera rykande varm.
  8. Toppa gärna med lite ruccola.

Annons:

  •  1h 30 min
  •  12 ingr
  •  1 h 15 min
  •  16 ingr

Parmigiana nel parmigiano

av Giovanna - Vasa
  •  45 – 60 min
  •  12 ingr
  •  9 ingr

Pizza

av Per Morberg
  •  2h
  •  11 ingr
  •  12 ingr