Foto: Jacob Grange

Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar


4

En saftig hamburgare på nötkött med krispig sallad, tomat, lök och dessutom krämig cheddarost.

  • 800 g nötfärs
  • 0.5 dl vatten
  •   rapsolja till stekning
  • 1 st huvud krispsallad, plockad och sköljd
  • 1 st rödlök, tunt skivad
  • 12 st cocktailtomater, halverade
  • 2 st saltgurkor, klyftade
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 dl saltgurka, hackad
  • 4 st hamburgerbröd
  • 8 skivor cheddarost
  •   salt och peppar
  1. Blanda färsen med lite vatten till en jämn smet.
  2. Forma fyra bollar och platta ut dem till hamburgare.
  3. Salta och peppra köttet innan stekning.
  4. Stek dem i en het panna i ca 4 minuter på varje sida, hamburgaren skall fortfarande vara rosa inuti.
  5. Blanda majonnäs, gräddfil, tomatpuré, senap och saltgurka, smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta bröden under grillgallret.
  7. Lägg dubbla ostskivor på hamburgarna och smält dem under grillgallret.
  8. Montera hamburgaren med dressing i botten, sallad, hamburgare, tomat och rödlök.
  9. Servera gärna med en extra sallad.

Annons:

Liknande recept

  •  10 ingr
  •  25 min
  •  15 ingr

Golf "Take away"

av Andreas Nylén
  •  11 ingr
  •  13 ingr

Smokey Burger de Luxe

av Leila Lindholm
  •  25 ingr
  •  45 min
  •  15 ingr
  •  27 ingr
  •  30 min
  •  15 ingr