Beer can chicken

koket.se
Beer can chicken
Foto: TV4
Andreas Mathiasson
Andreas Mathiasson

Beer can chicken

Av: Andreas Mathiasson

Från: Mitt kök

21 ingredienser

2 h

Andreas Mathiassons, vinnare av förra årets Grillmästarna, recept på Beer can chicken. Fylld med massor av vitlökssmör grillas kycklingen på en ölburk.

Se Andreas Mathiasson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling [ca 1-1,5 kg]
  • 1 ölburk, 33cl
  • 4 majskolvar, förkokta

Rub (räcker flera ggr)

  • 1 dl paprikapulver
  • 0,5 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk senapspulver
  • chilipulver (efter smak)

Vitlökssmör

  • 250 g smör
  • 1 vitlök, riven
  • salt

Salsa fresco

  • 4 tomater, urkärnade och finhackade
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 jalapeño, finhackad
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader).
  2. Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där. Ca 1 msk i varje bröst. Gör samma sak med låren.
  3. Öppna ölburken och häll av hälften. Öppna sedan hela toppen på burken med en konservöppnare.
  4. Stötta försiktigt din rub jämt över hela kycklingen, montera sedan kycklingen över ölburken och ställ in i grillen. Vänta ca 90 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till salsan och ställ i kylen. Smaka sedan av med salt.