Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad
Foto: TV4

Marinerat köttspett med ljummen färskpotatissallad

Av: Andreas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Grillspett med marinerad kycklingfilé, kalvfilé och fläskfilé. Serveras med ljummen färskpotatissallad och sommarprimörer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 300 g fläskfilé
  • 300 g kalvfilé
  • 1 kg färskpotatis (gärna små)
  • 1 bladsallad
  • 150 g champinjoner
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 avokador
  • 1 rödlök

ansjovisdressing

  • 200 g böckling
  • 100 g osaltat smör

marinad

  • 2 dl vin (rött eller vitt efter smak)
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3-4 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

  1. Marinera köttet (gärna 10-12 tim), tärna och fördela mängderna jämnt över spetten.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Hacka grönsakerna och blanda i en större skål, rör ner dressingen.
  3. Tillsätt den nykokta färskpotatisen strax före serveringen.
  4. Böcklingsmöret rörs ihop, tillsätt lite vitpeppar.