Skaldjursspaghetti

Skaldjursspaghetti
Foto: Ps matsal
André Wessman
André Wessman

Skaldjursspaghetti

11 ingredienser

Skaldjursspaghetti med kantarell och tomatbuljong.

Ingredienser

portioner
  • 400 g spagetti, torkad
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 tomater
  • 2 msk kantarellfond
  • 1 dl persilja, hackad
  • 200 g räkor skuret i mindre bitar (eller köttet från en hummer)
  • 2 msk färsk dragon, hackad [1 tsk torkad]
  • salt

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten till spagettin.
  2. Gör under tiden pastasåsen.
  3. Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
  4. Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
  5. Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
  6. Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
  7. Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
  8. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  9. Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
  10. Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
  11. Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt surdegsbröd.