Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kålrotslåda


1h 20 min4

Ett klassiskt tillbehör på julbordet.

  • 1.5 kg kålrot
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 st ägg
  • 1 tsk riven muskotnöt
  • 1 dl grädde (helst vispad)
  •   peppar
  •   ströbröd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
  3. Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
  4. Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.

Annons:

Liknande recept

Kålrotslåda

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  7 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr