Kålrotslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kålrotslåda
av
Köket,  


1h 20 min 4 Tack för din röst

Ett klassiskt tillbehör på julbordet.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
  3. Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
  4. Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.

Grönkålssoppa

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  7 ingr

Brunkål på GI-vis

av GI Viktkoll
  •  1h 30 min
  •  7 ingr

Rödkål

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  6 ingr
  •  9 ingr

Janssons frestelse

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr

Tomatsås tutti

av Anna Lind Lewin och Zeke Lind
  •  13 ingr

Pumpagnocchi med chèvre och salvia

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  9 ingr
  •  9 ingr

Morotsoppa med crème fraiche

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  9 ingr

Raggmunk med lingon och fläsk

av Filip Fastén, Jessica Frej
  •  8 ingr

Smedstorpsgurka

av recept.nu
  •  8 ingr