Kålrotslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kålrotslåda
av
Köket,  


1h 20 min 4

Ett klassiskt tillbehör på julbordet.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
  3. Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
  4. Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.
Grönkålssoppa

Grönkålssoppa

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  7 ingr
Brunkål på GI-vis

Brunkål på GI-vis

av GI Viktkoll
  •  1h 30 min
  •  7 ingr
Rödkål

Rödkål

av recept.nu
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  6 ingr
  •  9 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr