Västerbottenspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Västerbottenspaj
av
Köket,  


1h 20 min 4

Västerbottenspaj är utmärkt som både huvudrätt och förrätt, eller som del i en buffé på till exempel bröllop. Pajen har en rund och enkel smak som fungerar till så gott som allt.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.
  2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr
Fredrik Erikssons VB-paj

Fredrik Erikssons VB-paj

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr
Vegetarisk paj

Vegetarisk paj

av Stig Östman
  •  40 min
  •  7 ingr
Ernsts kantarellpaj

Ernsts kantarellpaj

av Ernst Kirchsteiger
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  1,5 h
  •  7 ingr
Paj för alla tillfällen

Paj med getost och grönt

av Håkan Larsson
  •  12 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr