Västerbottenspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Västerbottenspaj
av
Köket,  


1h 20 min 4

Västerbottenspaj är utmärkt som både huvudrätt och förrätt, eller som del i en buffé på till exempel bröllop. Pajen har en rund och enkel smak som fungerar till så gott som allt.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.
  2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.
Fredrik Erikssons VB-paj

Fredrik Erikssons VB-paj

av Fredrik Eriksson
  •  8 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr
Vegetarisk paj

Vegetarisk paj

av Stig Östman
  •  40 min
  •  7 ingr
Ernsts kantarellpaj

Ernsts kantarellpaj

av Ernst Kirchsteiger
  •  40 min
  •  13 ingr
Citronpaj

Citronpaj

av Johan Sörberg
  •  2h 25 min
  •  9 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr
  •  1,5 h
  •  7 ingr
  •  35 min
  •  13 ingr

Tapas

av Anders Levén
  •  1h 40 min
  •  20 ingr
Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

av Anders Levén
  •  3h 25 min
  •  4 ingr