Foto: Fredrik Sandin Carlson

Köttfärssoppa


20 min4

Mustig soppa för hela familjen. Serveras med vitlöksfyllt bröd.

Soppa:

  • 200 g köttfärs (nöt eller lamm)
  • 1 l vatten
  • 0.5 tärning köttbuljong
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st potatisar
  • 1 st paprika
  • 2 msk tomatpuré
  •   oregano
  •   curry
  •   salt
  •   peppar

Vitlökssmör:

  • 50 g smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  •   grovsalt
  •   bröd, t ex baguette
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.
  3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.
  4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.
  5. Vitlöksbröd
    Blanda smör, vitlök och salt väl.
  6. Dela brödet diagonalt och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.

Annons:

Köttfärssoppa med morot och potatis

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  ca 20 min
  •  13 ingr

Vintersoppa

av Ulla Baggström
  •  11 ingr

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  8 ingr
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  30 min
  •  13 ingr

Korv Stroganoff

av Michael Björklund
  •  20 min
  •  13 ingr

Krämig hummersoppa

av Lottie - Malmö
  •  55 min
  •  19 ingr