Gulaschsoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Gulaschsoppa av
Köket,  


4

Bjud soppan rykande het som i Ungern och servera den gärna med en klick gräddfil.

Gulasch är Ungerns nationalrätt.

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3/5   Röster: 3 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Soppa
    Tärna grönsakerna och lägg dem i en skål.
  2. Tärna köttet och fräs det i en stekpanna med smör eller olja.
  3. Tillsätt de tärnade grönsakerna tomatpuré, mjöl, kryddor och citron. Fräs en stund och häll sen i buljong.
  4. Låt soppan sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, cirka 2 timmar.
  5. Saltbakad vitlök
    Sätt ugnen på 200 grader efter ungefär halva tiden.
  6. Ställ in de hela vitlökarna på en saltbädd av grovsaltet och baka dem i cirka 25 minuter. Det blir allra godast med färsk vitlök men torkad och sent skördad går också bra.
  7. Servera soppan med den ugnsbakade vitlöken, ett gott bröd och eventuellt en klick gräddfil.
  •  1h 40 min
  •  20 ingr